9 Σεπ 2009

Βόρειοι και Νότιοι στο Gettysburg

Το Gettysburg αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς στην Αμερικανική ιστορία. Εκεί έγινε η αποφασιστική μάχη μεταξύ Βορείων και Νοτίων, που έκρινε σε μεγάλο βαθμό και τον πόλεμο. Η μάχη κράτησε τρεις ημέρες, από 1 ως 3 Ιουλίου 1863 και είχε το μεγαλύτερο αριθμό απωλειών στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο. Ο χώρος αυτός σήμερα αποτελεί Εθνικό Πάρκο με πάρα πολλούς επισκέπτες. Μέσα στο Εθνικό Πάρκο υπάρχουν εγκαταστάσεις επισκεπτών με δύο αμφιθέατρα προβολής, μουσείο, πωλητήριο, βιβλιοθήκη, χώρο εστίασης.
Εντυπωσιακός είναι ο ζωγραφικός πίνακας Το κυκλόραμα του Gettysburg, που σε συνδυασμό με ήχο και φως αναπαριστά με τρισδιάστατο τρόπο τις τρεις ημέρες της μάχης μέσα σε λίγα λεπτά.
Το μουσείο μέσα από τα εκθέματά του που παρουσιάζονται σε δώδεκα ενότητες, ξεκινά από τα αίτια του πολέμου, περιγράφει τις εχθροπραξίες κατά τη διάρκειά του, για να καταλήξει στις συνέπειες του.
Πληροφορίες, για όποιον ενδιαφέρεται στο www.nps.gov/gett

Σε μικρή σχετικά απόσταση, στη πόλη Fredrick στο Maryland, υπάρχει μουσείο της Ιατρικής του Εμφυλίου Πολέμου, που περιγράφει την περίθαλψη κατά τη δειάρκεια των μαχών εκείνης της περιόδου και την ώθηση που δόθηκε στην ιατρική μετά τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο.

Διαφορετικές απόψεις του πεδίου μάχης από το λόφο (παρατηρητήριο σήμερα) με επεξηγηματικές πλακέτες
Πολύς κόσμος επισκέπτεται το χώρο για να δει από κοντά τα πεδία των μαχών, που διαμόρφωσαν την ιστορία της χώρας τους

Επεξηγήσεις για κατανόηση των στρατηγικών κινήσεων των δύο παρατάξεων που συγκρούστηκαν

Άλλες απόψεις από τον ίδιο λόφο

Το κεντρικό μνημείο που βρίσκεται στο στρατιωτικό κοιμητήριο από το οποίο ο Αβραάμ Λίνκολ απηύθυνε το "λόγο του Gettysburg" το Νοέμβριο του 1863, λόγο επιτάφιο και συμβολικό
Το εισιτήριο κοστίζει USD 10.5 ή 7.5 ομαδικό. Περιλαμβάνει το Μουσείο, την ταινία "A new birth of Freedom" διάρκειας 22 λεπτών και το Κυκλόραμα

Η είσοδος του Μουσείου της Ιατρικής του Εμφυλίου Πολέμου στο Fredrick, MD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου