28 Νοε 2009

Μάλτα

Μάλτα ή Μελίτη επί το Ελληνικότερο λόγω της παραγωγής μέλιτος (μελιού). Νησάκι και χώρα (μαζί με τα άλλα δύο νησιά το Γκότσο και το Κομίνο) που βρίσκεται στο κέντρο της Μεσογείου, ανάμεσα στη Σικελία και τη Τυνησία. Όλοι όσοι πέρασαν από εκεί άφησαν κάτι και δεν ήταν και λίγοι: Βρετανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Ιππότες του Αγ. Ιωάννη, Ρωμαίοι, Έλληνες, Φοίνικες. Στη Βαλέτα να μην παραλείψετε να δείτε το παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου των Ιωαννιτών Ιπποτών και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννου. Όλα τα κτήρια έχουν τη χαρακτηριστική πέτρα ή το ιδιαίτερο χρυσοκίτρινο χρώμα. Για τη διαμονή υπάρχουν ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια και τα γούστα. Το καλοκαίρι ιδιαίτερα δημοφιλής περιοχή είναι το St. Julian με έντονη νυχτερινή ζωή. Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες, η Βαλέτα έχει φορέσει τα χριστουγεννιάτικα της και σας περιμένει.
Να μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα τοπικά τυριά. Το παραδοσιακό λευκό, σκληρό με εξωτερική επικάλυψη πιπεριού και έντονη γεύση, συνδυάζεται με ζυμωτό ψωμάκι και ντομάτα. Η μπύρα Cisk lager είναι ελαφριά και ξεχωριστή. Αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε Kinnie να είστε προετοιμασμένοι. Είναι αναψυκτικό που παρασκευάζεται από εσπεριδοειδή (μάλλον νεράντζια) και συνδυασμό μπαχαρικών και μυρωδικών.



Οι φωτογραφίες είναι φετινές, από την προηγούμενη εβδομάδα, όπως οι περισσότερες μεγαλουπόλεις έτσι και η Βαλέτα στολίστηκε για τους κατοίκους της και τους επισκέπτες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου