2 Δεκ 2009

Υπαίθριο γυμναστήριο στο Άλσος Γαλατσίου

Στο Άλσος Γαλατσίου τον προηγούμενο μήνα είδα κάτι που μου έκανε εντύπωση και δεν σας κρύβω με ξάφνιασε ευχάριστα! Πρόσφατα τοποθετήθηκαν πέντε διπλά όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου. Αν δεν μπορείτε το γυμναστήριο ή αν δεν το αντέχετε, τώρα η λύση βρίσκεται στο Γαλάτσι. Με οδηγίες για το κάθε όργανο χωριστά, σχήματα, και τα μέρη του σώματος που κάθε όργανο γυμνάζει, αποτελεί πολύ καλή λύση για όλους. Όσοι πιστοί προσέλθετε, θα υπάρχει και γυμναστής (;) λέει με συγκεκριμένο ωράριο. Πέρα από τα όργανα μπορείτε να αθληθείτε στο κλειστό γυμναστήριο, στα γήπεδα Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης, Αντισφαίρισης, Στίβου, το κολυμβητήριο ή απλά να περπατήσετε ή να τρέξετε στα δρομάκια του Άλσους. Αντίστοιχα όργανα για άσκηση σε εξωτερικούς χώρους έχω δει στις Η.Π.Α., την Αγγλία, την Τουρκία. Στην Ελλάδα είναι η πρώτη φωρά που βλέπω, δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη τέτοια πρωτοβουλία μέχρι τώρα.
Αν τα όργανα είχαν και τις οδηγίες στα Ελληνικά αντί τα Αγγλικά θα ήταν ακόμα καλύτερα. Ίσως κάποιοι να νομίζουν ότι θα τα χρησιμοποιούν κατ' αποκλειστικότητα Άγγλοι ή Αγγλόφωνοι. Βέβαια αυτή η παρατήρηση σε καμία περίπτωση δεν μειώνει τη πρωτότυπη και συνάμα πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Δήμου, ίσα ίσα ελπίζω η επισήμανση να βοηθήσει στην προσθήκη και Ελληνικού κειμένου.

2 σχόλια:

  1. Γεια σου "πήγα μια βόλτα", πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα η ιδέα και ελπίζω να φυλάσσεται ο χώρος, ώστε να μη γίνει χάλια σε λίγο καιρό από "επαναστατημένα νιάτα"...
    Σε παρακολουθώ συχνά και πάντα κάτι θέλω να γράψω κι όλο κάτι προκύπτει...

    Πολύ μ΄αρέσουν τα ταξιδιωτικά σου! Ταξιδεύω κι εγώ νοερά.
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άλσος Γαλατσίου φυλάσσεται και μάλιστα τα όργανα είναι τοποθετημένα κοντά στο φυλάκιο.
    Ευχαριστώ πολύ και για τα καλά λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή