22 Δεκ 2013

Σάλστμπουργκ, η πόλη του Μότσαρτ

Το Σάλσμπουργκ είναι από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αυστρίας, βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη  Βαυαρία - Γερμανία. Είναι γνωστή ως γενέθλια πόλη του Μότσαρτ και οι ντόπιοι δεν χάνουν την ευκαιρία να το εκμεταλλευτούν με κάθε τρόπο. Το όνομά της το πήρε από τα ορυχεία αλατιού της περιοχής (salz=αλάτι). 
Για τις γιορτές είναι πολύ δημοφιλής προορισμός, στις πλατείες στήνονται χριστουγεννιάτικοι πάγκοι και αγορές που μαζί με τις παγοπίστες και τις μουσικές και κονσέρτα συμβάλλουν στο εορταστικό κλίμα. Επισκέφτηκα την πόλη από το Μόναχο, αγοράζοντας το Bayern ticket, και σε κάτι παραπάνω από μιάμιση ώρα έφτασα στο προορισμό μου. Περπάτησα μέχρι το κέντρο της πόλης από το σταθμό, ανέβηκα μέχρι το κάστρο, θαύμασα την ωραία θέα, περιπλανήθηκα στα σοκάκια και τις πλατείες με τα μπαρόκ κτήρια, δοκίμασα λιχουδιές και γλυκό κρασί με μυρωδικά από τους πάγκους, και το απόγευμα πήρα το δρόμο της επιστροφής. Εσείς, αν έχετε περισσότερο χρόνο μπορείτε να κάνετε κοντινές εκδρομές και να απολαύσετε το φυσικό περιβάλλον. Ξενοδοχεία υπάρχουν πολλά, για όλα τα βαλάντια καθώς επίσης και πολλά εστιατόρια και όμορφα καφέ. Το ιστορικό κέντρο της πόλης αποτελεί μνημείο της UNESCO.
Απολαύστε μερικά στιγμιότυπα από την πόλη σε φωτογραφίες από παλιότερη, γιορτινή επίσκεψή μου και μπείτε στο κλίμα των ημερών.


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου