12 Νοε 2015

Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας

Την Κυριακή που μας πέρασε, 8 Νοεμβρίου, ήταν η εορτή του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ και με την ευκαιρία αυτή τα αεροδρόμια της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ανοικτά για το κοινό και πραγματοποίησαν σειρά εκδηλώσεων όλο το Σαββατοκύριακο. Με αυτή την αφορμή βρέθηκα στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας.

Πυροσβεστικό Αεροσκάφος
Στην προηγούμενη ανάρτηση αναφερθήκαμε στα τρένα και τώρα ας πάμε στα αεροπλάνα και μάλιστα της Πολεμικής Αεροπορίας.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών, ελληνικής κατασκευής
Το προσωπικό του αεροδρομίου της Ελευσίνας είχε οργανώσει σε ειδικό χώρο έκθεση εναέριων πτητικών μέσων, εξοπλισμού  και φωτογραφιών.
Στην ουρά για να μπεις μέσα στο αεροσκάφος
Στην έκθεση ήταν τα αεροσκάφη Πήγασος ΙΙ ελληνικής κατασκευής τηλεχειριζόμενο, μεσαίο μεταγωγικό C-27 J - Spartan, Πυροσβεστικό Canadair CL-215, Embraer R-99A έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου με ραντάρ ενώ σε απόσταση βρισκόταν και το Embraer Legacy που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά υψηλών προσώπων. 
Άφιξη Super Puma ...
Εντύπωση προκάλεσε η επίδειξη του Super Puma που μέσα σε λίγα λεπτά αποβίβασε στρατιώτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν προσχεδιασμένη επιχείρηση και μετά την άμεση ολοκλήρωσή της επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο και αναχώρησαν.
... Κατόπτευση περιοχής ...

... Επιβίβαση των ατόμων 

Το μεσαίο μεταγωγικό σε πρώτο πλάνο και τα άλλα δύο αεροσκάφη με αρκετό κόσμο
Μέσα στο υπόστεγο υπήρχε πλούσια φωτογραφική έκθεση με την ιστορία των πρώτων χρόνων της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς επίσης και παρουσίαση διαφόρων αεροπλάνων της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Έκθεση 

Έκθεση
Τα αναμνηστικά σήματα, "remove before flight" μπρελόκ, καπέλα, μπλουζάκια σε διάφορα μεγέθη, τα τίμησαν πολλοί από τους επισκέπτες για να θυμούνται την ημέρα.

Ουραίο πυροσβεστικού
Από όλα τα "εκθέματα" το πυροσβεστικό αεροσκάφος ήταν το πιο δημοφιλές, γι αυτό και η αναμονή στη σειρά για να δεις και το εσωτερικό του. 

Άποψη από πίσω

Ουραίο

Embraer R-99A

άλλη άποψη του CL-215

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου